maanantai 5. elokuuta 2013

Viikonloppu keitotellen


Otsikon hämäävyydestä huolimatta takana erittäin rauhallinen viikonloppu. Suuntasin perjantaina perheemme mökille Kustaviin tarkoituksena lepäillä ja parannella flunssaista oloa. Oon ehtinyt hirveän vähän olemaan mökillä tänä kesänä ja se harmittaa mua tosi paljon. Oikeasti onko paremaa kuin kääriytyä saunan ja uimisen jälkeen haalariin ja istua tuijottelemassa merelle samalla kun sirkat sirittää ja linnut laulaa? Mulla ainakin aivot nollaantuu jotenkin täysin aina meidän mökkisaunassa. Ehkä siinä pienestä ikkunasta näkyvässä maisemassa on jotain erityisen terapeuttista.


Lauantaina heräilin vasta joskus kymmenen maissa ja tyhjensin ekaksi pääni räästä. Ei lähtenyt sitten flunssa saunomisella. Aamupalan jälkeen suunnattiin meidän perheelle jo perinteeksi muodostuneille Kustavin Lohimarkkinoille. Varmaan lähes jokaisella Turun seudun pienellä kunnalla on omat markkinansa näin kesällä ja yleensä niihin liittyy joku oma "juttunsa". Kustavissa se on lohi. Pääsylipulla osallistutaan tasatunnein arvottaviin lohiarpajaisiin, tarjolla on lohikeittoa ja lohivoileipiä ja toki myynnissäkin on lohta ja muita kaloja monissa eri muodoissa. Me suunnattiin  aika pian ruokailemaan, mutta mun pettymys oli aika suuri kun flunssa oli vienyt mun makuaistini lähes kokonaan. Yleensä niin herkullinen lohikeitto ei maistunut juuri millekään. Ja vika oli todellakin mussa eikä keitossa, sillä muut seurueessa olleet nauttivat kyllä omat annoksensa iloisesti parempiin suihin samalla kun mä pyörittelin lusikkaa omassa keitossani vähintäänkin pottuuntuneena omaan olotilaani.

Olotila ei illan saapuessa juurikaan parantunut ja makoilinkin oikeastaan suurimman osan loppu viikonlopusta kotona sohvalla. Sunnuntaina tosin innostuin tekemään vohvelita vähän isommissa määrin, mutta muuten taisi viikonloppu hurahtaa ohi oloa parannellessa. Mikä kyllä kannatti, sillä nyt alkaa flunssa ilmeisesti väistymään ja tänään on olo ollut parhaimmillaan jopa reipas! Mitä nyt hiukan hukkasin oman toimistoni tänään harjoittelussa kun ajatuksissani hurautin hissillä väärään kerrokseen, mutta mitäs pienistä ;)

Mitäs teidän viikonloppuun kuului?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti