keskiviikko 28. elokuuta 2013

Syksyn värejä


Vietimme äitini ja veljeni syntymäpäiviä viime viikolla. Musta jaksaa edelleen olla kovin hauskaa se, että heillä on yhteinen syntymäpäivä. Koska kumpikaan ei täyttänyt pyöreitä vuosia, juhlittiin synttärisankareita ihan oman porukan kesken kahvittelemalla. Synttärit antoivat taas hyvän syyn kokeilla uusia reseptejä. Täytekakkuja on tullut väännettyä sen verran monta viime aikoina, että päätin kokeilla taas vaihteeksi erilaista juustokakkua. Jälleen kerran Kinuskikissan resepteillä mentiin. Keltainen ihana kakku kantaa nimeä höyhenenkevyt sitruunajuustokakku ja reseptin löydät täältä.Kakku oli todella helppo tehdä koristeita lukuun ottamatta. Koristelussa käytin Pandan tummaa suklaata, jonka rakenne ei pysynyt kasassa ei sitten lainkaan! Tai pysyihän se kasassa kunnes koristeet piti siirtää kakun päälle. Kaikki tämä tietenkin tapahtui tulenpalavassa kiireessä, joten virhettä ei ollut mitään mahdollisuutta alkaa korjailemaan. Onneksi omaa väkeä ei haitannut hiukan epämääräisen näköiset suklaakiehkurat ja menipä joku vielä luulemaan että koristelun piti tarkoituksella näyttää tuolta...



Toinen synttärisankari sai myös puskan auringonkukkia. Läheisellä maatilalla on kaksi pientä peltoa kylvetty täyteen näitä ihanuuksia ja kukkia saa käydä poimimassa omaksi iloksi pientä korvausta vastaan. Harmitti kun olin kukkia hakemassa yksinäni, olisi saanut niin kivoja kuvia tuosta kukkamerestä ja sinne katoavasta poimijasta.


Itseäni nauratti että näiden juhlien selkeäksi teemaksi nousi keltainen väri: äiti kun oli vielä sattumalta laittanut tarjolle keltaiseksi kuoruttamansa kahvikakun. Yritetäänköhän tässä jotenkin nauttia niistä viimeisistä lämpimistä kesäpäivistä, ennen kuin vuodenaika väkisinkin vaihtuu syksyksi? Aamut ovat kuitenkin mielestäni jo silkkaa syksyä aamukasteineen ja vilpoisine ilmoineen. Samoin pimeävät illat. Onneksi syksy kuitenkin on tuonut mukanaan ne mukavatkin asiat, kuten kynttilät, villasukat ja rauhalliset illat kotisohvalla. Parhautta kaiken tämän kiireen keskellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti