keskiviikko 7. elokuuta 2013

Moni kakku päältä kaunis...

Pikkuveljen synttärit antoivat hyvän tekosyyn mulle innostua leipomaan. Oon löytänyt uuden netti-idolini Kinuskikissa blogia pitävästä Sini Visasta ja yleensä aina kun inspiraatio leipomiseen iskee kulutan muutaman hetken kyseisen roolimallini nettisivuja lueskellen. Eipä ollut surffailu nytkään turhaa, sillä sivulta löytyi herkulliselta kuulostava suklaakakun pohja, jonka täytteeksi päätin yhdistellä yhtä hyvältä kuulostavan vadelma-mascarpone- täytteen. Kakun päällystin vielä sokerimassalla ja päälle kaupasta muutama koristekukkanen ja valmista tuli.


Leipomisen makuun kun päästiin, niin päätin tehdä makean kylkeen myös jotain suolaista. Anniinan blogissa vilahti aikaisemmin tällä viikolla fetapiirakka jota päätin hiukan viritellä. Kinkkusuikaleitten tilalle silppusin leikkelekalkkunaa ja muutenkin täytteitä heittelin hiukan sellaiset määrät kun sopivalta tuntui. Piirakan kohdalla oikaisin aika rajusti ja käytin valmista pohjaa, mutta hei, täytyy sitä joskus ehtiä nukkumaankin ;).

Kakun kanssa oli tällä kertaa pieniä hankaluuksia. Ensin vuoka vuosi ja eipä tuo sokerikuorrutekaan asettunut ihan sovinnolla ja niin siististi kun oisin toivonut. Mutta väliäkö sillä kun pöydässä istuu vain oman poppoon jäseniä ja maku on kuitenkin kohdallaan. Kakku ja piirakka katosivatkin kohtuullisella tahdilla parempiin suihin. Itse tykästyin hurjasti tuohon suklaapohjaan ja aijon käyttää sitä jatkossakin leipoessani.

Menipä tää mun bloggaaminen kertaheitolla keski-iän paremmalle puolelle ;)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitti Viola! Sitä se kyllä olikin :) Taas pääsee leipomaan kun äidillä ja isoveljellä on synttärit torstaina! :)

      Poista